Επιχειρηματικά Μοντέλα Γυμναστηρίων

γυμναστήριο

Τριάντα χρόνια πριν, όλοι όσοι έμπαιναν σε ένα γυμναστήριο, πελάτες ή όχι, λίγο πολύ περίμεναν να δουν περίπου τα ίδια πράγματα. Έναν άνθρωπο στην υποδοχή, γυμναστές να βοηθούν ασκούμενους στα βάρη και κάποιους άλλους ασκούμενους να τρέχουν στους ηλεκτρονικούς διαδρόμους του γυμναστηρίου. Πιο μέσα, αποδυτήρια και σάουνα… Αργότερα προστέθηκε και μία αίθουσα ομαδικών…. Αυτό ήταν όλο….
Σήμερα η φιλοσοφία έχει αλλάξει; Μήπως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά;

Τα γυμναστήρια διακρίνονται πια σε 4 κατηγορίες. Αυτές είναι:

Το παραδοσιακό γυμναστήριο: Σήμερα παρουσιάζεται σαν μία κατηγορία που ονομάζεται «mid-market». Εκεί μπορούμε να βρούμε σύγχρονο εξοπλισμό, αίθουσες ομαδικών, αποδυτήρια με σάουνες και φυσικά άτομα στην υποδοχή.  Χαρακτηρίζονται από την εξυπηρέτηση του προσωπικού, το οποίο είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες των μελών σε κάθε επίπεδο.

Φθηνά γυμναστήρια ή “Budget”: Η κατηγορία αυτή ανθίζει την τελευταία δεκαετία με μία πολύ διαφορετική φιλοσοφία από το παραδοσιακό γυμναστήριο. Χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή τιμή που συνήθως κυμαίνεται στο 50% της τιμής των  παραδοσιακών γυμναστηρίων. Όμως αν και φθηνά, χαρακτηρίζονται από ποιοτικό εξοπλισμό, «βαριάς»  κατασκευής, αφού με βάση το μοντέλο τους λειτουργούν 24ώρο. Τα πάντα είναι ψηφιακά, ακόμη και οι αγορές συνδρομών και το προσωπικό που απαιτείται για την λειτουργία του περιορίζεται στο ένα άτομο. Στην περίπτωση που κάποιος θα χρειαστεί την βοήθεια γυμναστή θα πληρώσει, κάποιο επιπλέον προκαθορισμένο ποσό. Σίγουρα δεν θα δείτε σάουνες και φυσικά για να απολαύσετε το μπάνιο σας θα πληρώσετε κάποιο αντίτιμο… Τώρα όσον αφορά τα Ομαδικά Προγράμματα, υπάρχουν μεν, αλλά φυσικά είναι έξτρα…

Premium ή High End: Ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ατμόσφαιρα του χώρου, προσέχοντας, φωτισμό, ήχο, εξοπλισμό και οτιδήποτε θα κάνει την εμπειρία των μελών τους μοναδική.  Προσφέρουν χώρους για χαλάρωση και κοινωνικοποίηση ή ακόμη και για επιχειρηματικές συναντήσεις ή υπηρεσίες. Το προσωπικό είναι πάντα εκπαιδευμένο και ενεργεί με πολύ συγκεκριμένες πολιτικές και διαδικασίες. Στις υπηρεσίες, πέραν από το fitness, συχνά προσφέρονται και υπηρεσίες SPA. Φυσικά το κόστος συνδρομής είναι ανάλογο της προσφερόμενης υπηρεσίας.

Micro Gyms ή Boutique: Μικρές εγκαταστάσεις με προσεγμένη εμφάνιση. Συνήθως χαρακτηρίζονται από μία συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως μόνο YOGA, μόνο ποδήλατα κτλ. Απευθύνονται σε καταναλωτές που απαιτούν το καλύτερο στο είδος και πληρώνουν ακριβά για μία ώρα άσκησης. Προφέρουν συνδρομές αλλά κυρίως sessions (πληρωμή ανάλογα τις προπονήσεις).

Εσείς πιο μοντέλο ακολουθείτε;

July 2020
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Related Posts